Horecaprojecten

Horeca met terras? Gasten komen om lekker te eten en gezellig te zitten.
Maak de plek nog persoonlijker en sfeervoller door “groen” of kleur toe te voegen en daarmee uitnodigender voor een langer verblijf. Onderhoudsvriendelijk is mogelijk, praktisch voor de bediening is noodzakelijk.


Bijgaande foto's geven een impressie van twee uitgevoerde projecten:

De Kloveniersdoelen in Middelburg, een eeuwenoud pand dat jaren heeft leeggestaan. Nu in gebruik als brasserie en filmtheater. De tuin was vroeger drie keer zo groot en liep tot de veste. Eerst boomgaard, later volgebouwd met “kotjes” (schuurtjes) en in gebruik als tuin bij het militair hospitaal dat in het pand zat. Nog later grasveld waar weinig meer mee gedaan werd dan het parkeren van auto's.

De opdracht was een fijn terras, met een tuin die er leuk uitzag. Een link naar het Zeeuwse, ruimte voor kinderen om te spelen, en om bij evenementen een tent neer te kunnen zetten. Als basisvorm voor het terras koos ik een historische kruisvorm voor de paden die het terras doorbreken. Daaromheen op de hoeken en doorgangen staan hagen om de sfeer van een oude kloostertuin weer te geven. De gebruikte materialen zijn eigentijds, de beplanting in de border is los en kleurrijk. Er zijn jonge hoogstam fruitbomen geplant, en oude Conferenceperen. Er is een begin gemaakt met een rozenborder met rozen die de naam van een filmster dragen. Onder de rozen groeien veel verschillende Astrantia's. (Zeeuwse Knoopjes.) Verder kan er geplukt worden van frambozen, en pepermuntplanten en er is een groententuin in aanleg om de restaurantkeuken van verse producten te voorzien. Kippen zorgen voor verse eieren. In de leestafel staan twee dakmoerbeibomen, op de rest van het terras heb je de hele dag zon. Een heerlijke plek om te genieten van lekker eten en drinken op een groene plek midden in het oude stadscentrum.
Zie ook: www.kloveniersdoelen.nl


Mosselrestaurant “De Oude Haven” in Philippine. Philippine kent veel mosselrestaurants, maar er is er slechts één met een tuin. De grote strakke vijver met Koikarpers was er al, evenals twee volwassen bomen. De opdracht; een betere indeling van tuin en terras, en een interessantere beplanting die meer kleur heeft. Gastvrijheid voor de gasten staat voorop, dus prettig zitten met ruimte voor privacy is heel belangrijk.

De gekozen beplanting is rond de vijver speels en kleurrijk, omdat hier het meest zon is. Onder de bomen is gekozen voor schaduwplanten die door hun bladvorm en textuur toch een interessant beeld geven. Taxushagen zijn wintergroene elementen die voor structuur zorgen. Ook als je niet van mossels houdt kun je hier genieten van heerlijke wijn en lekker eten...