Loading...
Skip to Content

Mijn blog

(deze foto geen eigen ontwerp, maar van le Nôtre…)
Middelburg – Parijs – Sint Laurens
Wat doe je als Middelburgse tuinontwerpster als je man in Parijs kan gaan werken? Je pakt je laptop, tekentafel en reisgidsen in en richt een werkplek in het Parijse appartement in. Op 3 januari 2015 vertrokken we naar Parijs en maakten er lief (ik ben hartstochtelijk van deze stad gaan houden) en leed (de aanslagen) mee. Eindeloze afstanden liep ik om zoveel mogelijk van de stad te zien. Daarnaast had ik me ten doel gesteld om zoveel mogelijk tuinen en parken te bezoeken in Parijs en naaste omgeving.
Daarover doe ik op deze blog verslag. Van piepkleine groene Squares tot de tuinen van Versaille. Je vindt ze onder het hoofdstuk “Parijse tuinen en parken”. Daarnaast heb ik leuke adressen verzameld onder het hoofdstuk “Faits divers” en lees je over onze belevenissen in de franse hoofdstad bij “la Vie quotidien.” Onze Parijse jaren zijn omgevlogen en sinds september 2017 wonen we weer in Zeeland. Een nieuwe start op een nieuwe plek: Niet langer is de oude binnenstad van Middelburg ons thuis maar Sint Laurens, een dorpje tegen Middelburg aan.
Het franse appartement op twee hoog zonder balkon werd een oude boerenwoning met 1700 m2 tuin. Aan het huis zelf hoeven we weinig te doen, maar de tuin kan wel wat verandering gebruiken… Over onze ervaringen bij de aanleg van deze tuin gaat dit nieuwe blog onderdeel. Met daarnaast ook tips waar andere tuiniers hopelijk wat aan hebben. Veel leesplezier! Ga hier naar mijn blog (opent in nieuw venster).