Werkwijze

Sommige tuinen zijn al "bijna helemaal goed", maar kunnen nog net wat mooier of verrassender worden door kleine aanpassingen. Heeft uw tuin wat styling nodig in de vorm van kleur- of materiaaladvies? Wilt u wat planten vervangen of wat meer structuur in uw tuin om het geheel wat spannender te maken? Samen bekijken we waar verbeteringen mogelijk zijn en als u dat wilt zorg ik er persoonlijk voor dat het gewenste effect bereikt wordt.

Hebt u een nieuwbouwhuis of wilt u uw tuin helemaal veranderen?
Dan is de eerste stap een kennismakingsbezoekje. Dit is voor u om voorbeelden van mijn werk te zien, en te horen welke ideeën ik voor uw tuin heb. Voor mij om uw tuin te zien, en te kijken welke mogelijkheden er zijn.
Eén van mijn uitgangspunten is dat ik het belangrijk vind om mooie elementen uit de bestaande situatie te behouden; staat er een mooie boom of haag, ligt er bestrating die (in andere vorm) opnieuw bruikbaar is, dan pas ik die in het nieuwe plan in. Dit is niet alleen voor het milieu en uw portemonnee prettig, het zorgt er ook voor dat u geen jaren hoeft te wachten op een volwassen tuin.
Vervolgens maak ik een offerte voor het gevraagde ontwerp of advieswerk, zodat u precies weet waar u financieel aan toe bent.
Na het opmeten van de locatie en het inventariseren van uw wensen en de mogelijkheden, maak ik een schetsontwerp. Dit is de basis voor verdere besprekingen. In deze fase zijn alle wijzigingen nog mogelijk.
Daarna volgt een uitgewerkte ontwerptekening schaal 1:100, met daarop aangegeven de gebruikte materialen.

Het beplantingsplan vormt een aparte, gedetailleerdere tekening schaal 1:50 of 1:25. Hierbij hoort ook een beplantingslijst met zowel Nederlandse als Latijnse namen en te gebruiken aantallen. Uitgangspunt voor de te kiezen beplanting is naast uw persoonlijke voorkeur vooral de sfeer die de tuin moet krijgen en de grondsoort en de ligging ten opzichte van de zon. Met hergebruik van planten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Met deze informatie kunt u naar wens zelf aan de slag, of het werk gedeeltelijk of helemaal uitbesteden aan een hovenier naar keuze.

Als de tuin aangelegd is, bekijken we samen het resultaat en kunt u eventuele vragen stellen.
Indien gewenst kan een afspraak gemaakt worden voor periodieke hulp bij het onderhoud.
Omdat een tuin nooit af is en planten ook levende wezens zijn, is het aan te raden om één keer per jaar de tuin te bekijken op noodzakelijke aanpassingen om de tuin up-to-date te houden.