Loading...
Skip to Content

Voortuin

Voor-Tuin heet het zo mooi, maar soms is het niet meer dan een onhandige strook grond. Pal op de wind, in de felle zon, of juist in de schaduw van de gevel. Moeilijk om daar wat leuks van te maken. Hoe kun je het praktisch maar ook mooi indelen, als je niet alleen een pad naar de voordeur wilt, maar ook een plekje voor fiets en kliko nodig hebt?
Zelfs de meest doorgewinterde tuinliefhebber onderhoudt de voortuin meestal puur uit noodzaak. Passanten bemoeien zich met je werk, soms ligt er zwerfvuil en het is gewoon niet zo inspirerend om mee bezig te zijn. Bestraten dan maar, zoals je steeds meer ziet? Of kan het persoonlijker en vriendelijker, zonder er veel werk aan te hebben? Want:... het is wel de entree naar je woning. Je komt er iedere dag langs. Het is soms het enige stukje van je tuin dat de buitenwereld te zien krijgt. Het bepaalt mede het uiterlijk (en de waarde!*) van je huis, en moet ervoor zorgen dat mensen zich welkom voelen.
Laat je verrassen door wat er wel mogelijk is om het leuk te maken. En wat voor voortuinen geldt, geldt natuurlijk ook voor tuinen met een zakelijke representatieve functie. Een voortuinproefje is op de foto's te zien.
* Een (liefst flinke) boom voor je huis betekent een waardeverhoging van het huis die kan oplopen tot € 3000,-. Investeringen tot een paar duizend euro in de tuin betalen zich dubbel terug bij verkoop. Bron: hypotheekonderzoek Rabobank.